+30 6944100080 | +30 6949209033

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ 1Ο CASTLE RUN KITESURF FESTIVAL ΣΤΟΝ ΠΟΥΝΤΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Έρχεται το 1ο Castle Run Kitesurf Festival: Ένα φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το Kitesurf, τα στοιχεία της φύσης, την ψυχαγωγία και την υγεία. Απευθύνεται σε κάθε αναβάτη από κάθε επίπεδο κι αφορά σε όσους αγαπούν το συγκεκριμένο sport, τον ήλιο, τη θάλασσα, τον αέρα και σε όσους αγαπούν την Ναύπακτο.

[κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη]


[Οι άνθρωποι πίσω από την διοργάνωση]

Ο Γιώργος Τσάβαλος και ο Στέλιος Κοντός που αποτελούν το δίδυμο του Wind Circus Nafpaktos αποφασίζουν να διοργανώσουν το 1ο Kitesurf Castle Run Festival που έχει γίνει ποτέ στη Ναύπακτο και συγκεκριμένα στο σημείο ΄΄Πούντος΄΄ της παραλίας Γριμπόβου. Αφορμή στάθηκε το ότι το κατάστημα με τα είδη σερφ που διατηρούν στην οδό Τζαβέλλα 2, συμπληρώνει επτά χρόνια γλυκιάς “επαγγελματικής φαγούρας”.

Το φεστιβάλ είναι έτοιμο και το διήμερο 28 με 29 Μάη αναμένεται να φιλοξενήσει στην πόλη μας δεκάδες kitesurfers από όλη την Ελλάδα. Αυτή την πολύχρωμη μικροκοινωνία [στην οποία ανήκουν και οι ίδιοι] που της αρέσει να αράζει στις παραλίες περιμένοντας τους αέρηδες για να σερφάρει ανενόχλητη στα κύματα.

Συνάντησα τον Γιώργο Τσάβαλο [@george_tsav] για να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Μετά από τόσα χρόνια μόνιμα στην Ναύπακτο μου εκμυστηρεύεται πως «νιώθει πλέον ντόπιος περισσότερο και από τους ντόπιους» και πως ο Πούντος είναι ένα από τα καλύτερα σποτ για Κitesurf στην χώρα.

[Oldschool session with @george_tsav

«Η Ναύπακτος θεωρείται ένας ανερχόμενος kitesurf προορισμός και χάρηκα πολύ που τον γνώρισα πριν από μερικά χρόνια καλεσμένος από τους λοcal αθλητές. Ο Πούντος είναι κλειστός κόλπος, είναι ρηχά, τα νερά δεν έχουν κύματα, οι αέρηδες είναι ιδανικοί με αποτέλεσμα ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά σανίδα και αθλητής να καταλήξουν στην παραλία», μου λέει.

[Το φεστιβάλ καλωσορίζει το καλοκαίρι]

Προσωπικά, πιστεύω πως το φεστιβάλ θα αποτελέσει το ωραιότερο καλωσόρισμα του καλοκαιριού και ανυπομονώ να βρεθώ εκεί, στην άκρη του Γριμπόβου, ακόμη κι αν διστάζω καιρό τώρα να ξεκινήσω μαθήματα.

Για να είμαι ειλικρινής η μοναδική απορία που στροβιλίζει στο μυαλό μου είναι μια: «Υπάρχει πιθανότητα ο αετός να με σηκώσει στον αέρα και να μην ξέρω τι να κάνω;». Νόμιζα πως ο Γιώργος θα γελούσε. Βέβαια, τέτοιες απορίες έχει ακούσει πολλές και έχει έτοιμες τις απαντήσεις. Για όσους δεν το γνωρίζετε είναι αφοσιωμένος στο συγκεκριμένο extreme sport και παραδίδει μαθήματα, γκρουπαριστά ή μεμονωμένα, σε όποιον το επιθυμεί.

«Το πρώτο που χρειάζεται είναι να ξέρεις κολύμπι», μου είπε αποστομωτικά. Καλά ξεκινήσαμε, σκέφτηκα. Βέβαια οι απορίες ενός αρχάριου είναι πολλές και θα λυθούν μόνο στην παραλία και όχι με ένα δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι.

Ωστόσο θα μοιραστώ μερικές συμβουλές που μου έδωσε:🏄🏄

«Αρχικά χρειάζεσαι έναν καλό εκπαιδευτή για να σου μάθει τις βασικές τεχνικές και τους κανόνες ασφαλείας. Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι γυμνασμένος ή νέος και το μυστικό είναι να καταλάβεις πώς λειτουργεί ο αέρας και να μη βάζεις δύναμη».

Μήπως τελικά βρήκα το άθλημα με το οποίο θα ασχοληθώ από εδώ και πέρα;” αναρωτιέμαι. Προς το παρόν ένα είναι σίγουρο: το διήμερο του φεστιβάλ θα βρω την καλύτερη σκιά, θα προσεύχομαι σε δυνατούς αέρηδες από την πρώτη μέρα και θα χαζεύω kitesurfers όσο θα σετάρουν τον εξοπλισμό τους προτού πετάξουν πάνω από τη θάλασσα.

Επομένως, ραντεβού στην παραλία!

extra info:

α] Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με το πάρτυ στο κατάστημα Wind Circus Nafpaktos 🍹🩴 στην οδό Τζαβέλλα 2 κοντά στο λιμάνι της Ναυπάκτου. Είπαμε, πως έχει γενέθλια και θα το γιορτάσει όπως του αξίζει. Με μουσικές, χορό, δώρα και εκπλήξεις.

β] Η Κάλια Ραφαηλάκη 🏄‍♂️🏄‍♀️ ανέλαβε να σχεδιάσει την αφίσα και το λογότυπο του φεστιβάλ δίνοντας έμφαση στο ενετικό λιμάνι.

&

γ] To 1o Kitesurf Festival Castle Run θα υποστηριχτεί από τη Healthy habits μια ελληνική μάρκα που καθημερινός της στόχος είναι να προσφέρει γευστικές επιλογές, που μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.🍉🍒

Πηγή: The Locals

Related Posts

Proceed Booking

error: Content is protected !!
Accessibility