+30 6944100080 | +30 6949209033

Κοντινές Αποδράσεις

Προτείνουμε μια ποικιλία κοντινών εκδρομών σε πολυσύχναστα & όμορφα μέρη. 

Βίντεο: potamoulas_a

ευρύτερη
περιοχή

Proceed Booking

error: Content is protected !!
Accessibility

Γέφυρα ριου- αντιρριου

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, που ολοκληρώθηκε το 2004 και αποτελεί ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών στην Δυτική Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση του έργου, έγινε πλέον πραγματικότητα το όραμα που είχε περισσότερα από εκατό χρόνια πριν, ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης για τη γεφύρωση του στενού θαλάσσιου περάσματος μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου.

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Στις νότιες ακτές της Στερεάς Ελλάδας και ύστερα από μια όμορφη διαδρομή ανάμεσα από τους ορεινούς όγκους της Φωκίδας, ξεπροβάλλει το Γαλαξίδι. Αρχοντικό, γραφικό, ιστορικό σύμβολο της ναυτοσύνης, μας αποκαλύπτεται στον μυχό ενός βραχώδους κολπίσκου με θέα σε βραχονησίδες και φάρους. Τα δύο του φυσικά λιμάνια, η Αγορά και ο Χηρόλακας, – που χωρίζονται μεταξύ τους από τον Κάβο – αποτέλεσαν για πολλά χρόνια ορμητήριο ψυχωμένων ναυτικών, που όργωναν με τα περίφημα γαλαξιδιώτικα σκαριά ολόκληρη τη Μεσόγειο. Τρανταχτή απόδειξη της σπουδαίας ναυτικής ιστορίας του τόπου αποτελούν το Ναυτικό – Ιστορικό Μουσείο καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο.

ΑΡΑχΩΒΑ

Η Αράχωβα είναι αναμφίβολα η αρχόντισσα του Παρνασσού. Χτισμένη αμφιθεατρικά, απλώνεται μεγαλόπρεπα στις νότιες πλαγιές του βουνού για να καταλήξει σε χαράδρα όπου ρέει ο ποταμός Πλείστος. Η κεντρική πλατεία της βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων.

Πάτρα

Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της πόλης αποτελούν αλλά και διαμορφώνουν το τοπίο και τους ανθρώπους.

τριζονια

Το νησί Τριζόνια, ένα μικρό νησί με έκταση μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπου τα τροχοφόρα απαγορεύονται και η χαρά της επαφής με τη φύση σε συνεπαίρνει από το πρώτο βήμα που κάνεις, κατεβαίνοντας από τη μικρή λέμβο που σε μετέφερε.

Το νησί είναι μικροσκοπικό, ωστόσο διαθέτει 3 τουλάχιστον προσβάσιμες παραλίες.

Την πρώτη παραλία την βρίσκεις κοντά στη Μαρίνα των Τριζονιών.Η πλαζ του νησιού ξεκινά μετά και την τελευταία ταβέρνα κι είναι εκείνη για την οποία δεν χρειάζεται να πάρεις προμήθειες μαζί σου, αφού όλα βρίσκονται γύρω σου σε απόσταση αναπνοής.

Η παραλία Πούντα ή αλλιώς Κόκκινη Παραλία (λόγω του χρώματος που έχουν τα βότσαλά της) βρίσκεται στο Νοτιανατολικό τμήμα του νησιού (2 χιλιόμετρα από το λιμάνι). Φτάνεις σε εκείνη μέσα από ένα μονοπάτι που ξεκινάει από τον χωματόδρομο περιμετρικά του λιμανιού του νησιού.Στο νησί υπάρχουν και οι απαραίτητες ταμπέλες για να είσαι βέβαιος ότι ακολουθείς το σωστό μονοπάτι. Η παραλία είναι μικρή κι έχει έναν κέδρο που δημιουργεί φυσική σκιά.

Μη οργανωμένη είναι και η παραλία Άσπρα Χαλίκια, που και πάλι παίρνει το όνομά της από το χρώμα που έχουν τα βότσαλά της. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού και την προσεγγίζεις κι εκείνη με μονοπάτι που ξεκινά από το φυσικό λιμάνι του νησιού.

Τα νερά σε όποια παραλία των Τριζονιών κι αν επιλέξεις να κάνεις το μπάνιο σου, είναι πεντακάθαρα και δροσερά.

Δελφοι

Δελφοί, ο λεγόμενος ομφαλός της Γης κατά την αρχαιότητα, υπήρξε ένα σημείο πνευματικής συνάντησης των Ελλήνων, ένα θρησκευτικό κέντρο με πολλά ιερά και το σημαντικότερο πανελλήνιο μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Εκεί η Πυθία μετέφερε τους χρησμούς του Απόλλωνα στους επισκέπτες – προσκυνητές που κατέφθαναν από ελληνικές περιοχές αλλά και από ξένες χώρες.

Πολύ κοντά στον διάσημο αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, θα βρείτε τη σύγχρονη κωμόπολη των Δελφών, στους πρόποδες του Παρνασσού, κοντά στην Αράχοβα. Επιλέξτε την περιοχή για τις χειμερινές σας διακοπές σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, αλλά και όλες τις εποχές του χρόνου, και εξερευνήστε την. Εδώ συνδυάζονται ιδανικά το βουνό, η όμορφη φύση, διεθνούς φήμης αρχαιολογικά μνημεία και χώροι πολιτισμού, αλλά και η θάλασσα.

Μεσολόγγι

Χτισμένο σε χερσόνησο ανάμεσα στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα και σ’ αυτήν της Κλείσοβας, στις εκβολές του Εύηνου και του Αχελώου, το Μεσολόγγι, με περίπου 13.000 κατοίκους, είναι η πρωτεύουσα του νομού.
Η επικρατέστερη εκδοχή αναφέρει ότι η το όνομα της πόλης προέρχεται από τον συνδυασμό των ιταλικών λέξεων mezzo και langhi (Mezzolanghi), πoυ σημαίνει «μέσον λιμνών» ή messo langhi (Messolanghi), δηλαδή «τόπος εν μέσω λιμνών».

ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας ακούει στο όνομα Αιτωλικό. Πρόκειται για ένα στολίδι καταμεσής της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Την αποκαλούν και «νερένια πόλη» γιατί είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό.

Εκτός από φυσική ομορφιά, έχει και πλούσια ιστορία αφού εκεί έγινε η δίκη του Καραΐσκάκη την 1η Απριλίου 1824, από τους αντιπάλους του που ήθελαν να τον απομακρύνουν από τη στρατιωτική ηγεσία της επανάστασης.

Το Αιτωλικό ξεκίνησε ως ένα μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα στη μέση της λιμνοθάλασσας, όπου οι ψαράδες ένωσαν τις ακτές τους με ξύλινα γεφυράκια. Σιγά-σιγά αυτά τα νησάκια ενώθηκαν δημιουργώντας το πρώτο ενιαίο νησί.

ΠΡΟΥΣΟΣ

Το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας ή Μονή Προυσού είναι ένα από τα λίγα μοναστήρια που σώζονται στην Ευρυτανία.

Χτισμένο σε μία επιβλητική τοποθεσία στις άκρες των βουνών Καλιακούδα και Χελιδόνα, επάνω σε ένα βράχο με μαγευτική θέα και σε σημείο με στρατηγική σημασία, το ιστορικό μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα όλης της Ρούμελης, καθώς η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται έργο του ευαγγελιστή Λουκά και σχετίζεται και η ίδρυση της μονής, προσελκύει όλο τον χρόνο πλήθος πιστών.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Το Χ.Κ. Παρνασσού βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600-2.250 μ., στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα. Το Κέντρο διαθέτει 23 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 7 μονοπάτια και τέσσερις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 34 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας “μαύρες” διαδρομές. Λειτουργεί από Δεκέμβριο έως αρχές Μαΐου. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, την Λαμία και την Πάτρα και οι εγκαταστάσεις, του επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και χιονοδρόμων. Στο Κέντρο λειτουργούν δύο καφετέριες-chalet και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες. Στη θέση Κελάρια 1750 κ στη θέση Κελάρια 1950 (chalet) , λειτουργεί κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα.