+30 6944100080 | +30 6949209033

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ: ΒΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ»

Η⟪Εβδομάδα Διάνοιξης Πεζοπορικών Μονοπατιών⟫ στα Κράβαρα, θα διαρκέσει πέντε μέρες, από 25 έως 30 Μαΐου και απευθύνεται σε όσους αγαπούν αληθινά τον εθελοντισμό και κυρίως, αγαπούν τη φύση.

Οσοι αποδεχτούν την πρόσκληση τι θα κερδίσουν; Τη μοναδική ανάμνηση γεμάτη συναισθήματα και εικόνες, μυστικά του βουνού και ίσως την προσωπική εμπειρία να γίνουν για λίγο ένας από τους ντόπιους. H δράση απευθύνεται σε όσους θέλουν να βιώσουν την επαφή με την φύση, την εμπειρία της συλλογικής προσπάθειας και την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς.

Είναι μια δράση η οποία γίνεται εδώ και μερικά χρόνια με πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου από “Τα Πέτρινα” και του Ανδρέα Παπαιωαννίδη του “Crystal Mountain Hotel”.


[Ντόπιοι και εθελοντές ανοίγουν μονοπάτια που συνέδεαν άλλοτε τα χωριά και περνούν μέσα από ρεματιές και μαγικά τοπία. Σε έναν πραγματικό παράδεισο για τον φυσιολάτρη, στα Κράβαρα.]


Ο Γιώργος Καλτσής [@homo_beerectus] εκ μέρους της ομάδας Outdoor LAB που διοργανώνει αποκλειστικά υπαίθριες δραστηριότητες και αθλητισμού στην Δυτική Ελλάδα και συμμετέχει ενεργά στη διάνοιξη των μονοπατιών στην Ορεινή Ναυπακτία, μιλά στους THEλοcals κι εξηγεί τους σκοπούς της δράσης.

⟪Σκοπός και στόχος είναι να διατηρηθεί το δίκτυο των μονοπατιών σε άριστη κατάσταση ώστε να έχουν σωστή και ασφαλή πρόσβαση κάτοικοι, πεζοπόροι και ποδηλάτες.⟫


Τι είναι η εβδομάδα διάνοιξης ποδηλατικών και πεζοπορικών μονοπατιών;

Είναι μια δράση / εκδήλωση η οποία γίνεται εδώ και κάποια χρόνια με πρωτοβουλία του Ξενώνα “Τα Πέτρινα” και του Ξενοδοχείου “Crystal Mountain Hotel”. Μέσα από αυτή την δράση μπορεί ο οποιοσδήποτε να συμμετάσχει εθελοντικά σε καθαρισμό, συντήρηση και διάνοιξη καινούριων ορεινών δασικών μονοπατιών. Έτσι ο συμμετέχων βιώνει την πραγματική επαφή με την φύση και βάζει και αυτός ένα “λιθαράκι” στο χτίσιμο ενός δικτύου μονοπατιών στην Ορεινή Ναυπακτία το οποίο είναι από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα. 

Σκοπός και στόχος είναι να διατηρηθεί το δίκτυο των μονοπατιών σε άριστη κατάσταση ώστε να έχουν σωστή και ασφαλή πρόσβαση κάτοικοι, πεζοπόροι και ποδηλάτες.

Μπορούν όλοι να γίνουν εθελοντές σε αυτή τη δράση; Δεν χρειάζονται κάποιες δεξιότητες ή γνώσεις; 

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή την δράση υπό την καθοδήγηση των πιο έμπειρων.

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά και η σήμανση των Πεζοπορικών/Ποδηλατικών διαδρομών αλλά πόσο ευχάριστη;

Με σωστό πρόγραμμα, μέθοδο και ομαδικότητα όλα είναι εύκολα και ευχάριστα. Κάποια τεχνικά κομμάτια παίρνουν πιο πολύ χρόνο και προσπάθεια και απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να είναι ασφαλή για τους Πεζοπόρους/Ποδηλάτες αλλά στο τέλος είναι αυτά που σου δίνουν και την μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Μέχρι τώρα πόσα μονοπάτια έχουν καταγραφεί;

Μέχρι τώρα έχουμε 11 βασικά μονοπάτια:

 • Ξανθιά Αλεπού – 3,7km
 • Κοντορεβυθούλης – 2km Ελατού
 • Ορχιδέα (Καινούριο) – 2km
 • Μονοπάτι Ελαφιών – 4km
 • Ταχυδρόμος – 2.0km
 • Κοκκινοσκουφίτσα (Καινούριο) – 2.5km Ελατού
 • Μουχρίτσα – 2,5km
 • Τσουρνά – 1,9km
 • Κακός Λύκος – 7,5km
 • Φαράγγι Κακκάβου – 2,3km
 • Αναραδίνα – 3,4km
[Στα Κράβαρα. Στην Ορεινή Ναυπακτία του σήμερα, σε έναν μοναδικό ορεινό προορισμό που παραμένει, διακριτικά μακριά από τον μαζικό “παραδοσιακό” τουρισμό.]

Πως θα περιέγραφες το φυσικό πλούτο της Άνω Χώρας; 

Με μια λέξη Αστείρευτος! Έλατα, δρυς και καστανιές εναλλάσσονται ανάλογα το υψόμετρο και μαζί με τις αλλαγές στο ανάγλυφο του εδάφους και τα διαφορετικά πετρώματα κρατάνε το ενδιαφέρον του επισκέπτη αμείωτο! Κερασάκι, οι καταρράκτες και οι ρεματιές με τα τρεχούμενα νερά!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μονοπάτι μέχρι τώρα;

Αγαπημένο Πεζοπορικό: ο «Ταχυδρόμος». Αγαπημένο Ποδηλατικό: η «Κοκκινοσκουφίτσα».

Η διαμονή και το φαγητό(BBQ) για τους συμμετέχοντες παρέχεται δωρεάν από τα “Τα Πέτρινα” και το “Crystal Mountain Hotel”. Επίσης στο τέλος κάθε ημέρας θα υπάρχει χώρος με φωτιά για συζήτηση και χαλάρωση!


Related Posts

Proceed Booking

error: Content is protected !!
Accessibility